top of page

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Hogy alakul a rendelési idő? ​
  Hétfőtől csütörtökig 9:00-19:00​ Pénteken 9:00-14:00 között van rendelés.
 • Nekem csak néhány szuvas fogam van. Azokkal is jelentkezhetek?
  Igen, természetesen. Az esztétikai fogászati megközelítés nem jelenti, hogy nem fontos nekünk a fogaid egészsége. Épp, hogy továbbmegyek ott, ahol sokan megállnak és perspektívát mutatok. Bár vannak olyan kezeléstípusok, amiket partner-kollégáimmal munkamegosztásban valósítunk meg és én személyesen nem végzek, jelentkezz bátran. A "legrosszabb", ami történhet, hogy átesel egy alapos, teljes körű kivizsgáláson, tájékoztatlak mindenről, ami fontos és utána készítünk neked néhány fogtömést. De csak akkor, ha megbizonyosodtunk rólad, hogy tényleg csak azokra van szükséged.
 • Milyen kezelések tudnak a rendelőben megvalósulni?
  Minden fogászati specializáció (pl. fogszabályozás, gyökérkezelés, szájsebészet) képviselője megtalálható a rendelőben, ezért szinte minden páciensünket teljes körű ellátásban tudunk részesíteni egy helyszínen. Ha mégis külső szakember bevonása szükséges, ellátunk az elérhetőségeivel és mi is felvesszük vele a kapcsolatot, hogy könnyű legyen számodra az ügyintézés és ne kelljen szakmai információkat továbbítanod laikusként. A leleteidet is megosztjuk vele természetesen.
 • Mi történik a második konzultáción?
  Röviden összefoglalva a mosolypróba és a kezelési opciók ismertetése, megbeszélése. Újabb fotókat készítünk, hogy azonos hajviselettel és ruházattal tudjuk összehasonlítani a próbafogsor esztétikai hatását. Utána megvalósul a mosolypróba, vagyis tükörbe nézhetsz az új mosolyodat bemutató próbafogsorral. Ebben az állapotban is készülnek felvételek. Utána a próbafogsort sajnos el kell távolítanunk, de pár perc alatt egy prezentációt állítok össze a képekből, amit közösen megnézünk, majd átbeszéljük a kezelési tervvel kapcsolatos kérdéseket is. A konzultáció végén megkapod a részletes kezelési-, és költségtervet.
 • Mi történik az első konzultáción?
  Beszélgetünk a személyes szempontjaidról, céljaidról, motivációdról. Fontos tudnom, hogy van-e valamilyen határideje a kezeléssorozatnak (pl. esküvő), vagy van-e bármilyen különös körülmény (pl. munkahely, nagy távolság), amire tekintettel kell lennem. Ezután esztétikai fotóanalízis és dokumentáció történik. Részletes szájvizsgálat után egy intraorális szkennerrel digitalizálom is a fogakat, és valamilyen képalkotó vizsgálattal (panoráma röntgen vagy CBCT) fejezzük be az első konzultációt. Így minden információ rendelkezésemre állhat a sikeres tervezéshez.
 • Külföldön élek és dolgozom. Szeretnék a lehető legkevesebbet utazni a kezeléseimért. Mi erre a megoldás?
  Sok külföldön élő magyar páciensem van, akiknek különösen fontos az időhatékony kezelési ütemezés. Általában is, de az ilyen esetekben különösképpen tömbösítem a kezeléseket, így kevesebbszer, de hosszabb időre szükséges a rendelőben megjelennie a páciensnek. Akár külföldi kollégával is felveszem a kapcsolatot, ha egyszerűsíteni tudjuk a kezelések menetét a segítségével. Ha külföldről érkezel, erről fontos tudnom már az első konzultáció alkalmával, hogy ezt szem előtt tartva tudjam megtervezni a kezeléseket, említsd mindenképp!
 • Miért áll két lépésből a konzultáció?
  Ennek az az oka, hogy szakszerű, átfogó, kiterjedt vizsgálatot, diagnózist és kezelési tervet csak az összes információ birtokában tudok megvalósítani. Fontos összegezve látnom a leleteket és már a kezdetek kezdetén bevonni azokat a specialistákat (fogszabályozó szakorvos, endodontus, szájsebész, stb.), akik szerepet kaphatnak a problémák megoldása során. Így az az előnyös helyzet jön létre, hogy a második konzultáción felelősséggel, nagy pontossággal tudok válaszolni a legfontosabb kérdésekre.
 • Mi történik a két konzultációs alkalom közötti napokban?
  Feldolgozom és mentem az összes konzultációs anyagot. Átgondolom újra a személyes és szakmai szempontokat, majd ellátom információkkal a tervezésben résztvevő fogtechnikus partnert. Leellenőrzöm a terv esztétikai minőségét, egyeztetek kollégákkal, ha ennek szükségét látom, és összeállítom a kezelési terv vázlatát.
 • Több kezelési opcióra is kiváncsi lennék. Van lehetőség többet is megtekinteni?
  Szinte minden esetre, minden problémára létezik 5-6 jó megoldás. Mindnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A kétlépéses konzultáció második alkalma során végigvesszük a kérdéses pontokat és segítek a döntéshozatalban. A megoldási javaslatokra kapott válaszok alapján legtöbbször 2-3 különböző kezelési terv-opció készül el. Ha kérdésed van, vagy finomhangolnál a kezelési terven, ez a lehetőség természetesen adott, akár további személyes konzultáció keretében is. A lényeg, hogy magabiztosan, bizalommal és felkészülten vágjunk bele a kezelésbe, bármilyen egyszerű vagy komplikált is legyen az.
 • Mennyibe kerül majd rendbehozni a fogaimat?
  Ezt a kérdést csak személyes, átfogó konzultáció alapján tudom megválaszolni. Még telefonos vagy szöveges leírás alapján sem felelősségteljes bármit is mondani. Kiterjedt diagnosztika szükséges ahhoz, hogy együtt megtaláljuk a számodra ideális megoldást. Ennek megtalálása után már át tudjuk tekinteni a költségeket is. Vizsgálat -» diagnózis -» kezelési terv -» kivitelezés. Ez a dolgok helyes sorrendje, ha jól működő, esztétikus és időtálló eredményt szeretnénk.
 • Mi a digitális mosolytervezés (Digital Smile Design = DSD)?
  A DSD egy olyan módszer, ami segít nekünk egészséges, szép mosolyt tervezni és létrehozni úgy, hogy az a legjobban passzoljon hozzád. Segítségével egy szájba helyezett próbafogsor segítségével tudjuk szemléltetni hogy milyen átalakulást várhatsz az általam ajánlott kezelésektől. Nagy előnye még ezeken kívül, hogy a tervezési folyamat bemutatásával nagyon jól érthetővé válik, hogy melyik módosítást miért javasoljuk a te esetedben, így tájékozottabban tudsz döntést hozni a kezelési tervvel kapcsolatban.
 • Van már fogszabályzó orvosom, de szükségem lesz más kezelésekre is. Mi a teendőm?"
  Keress meg egy átfogó konzultációra már a fogszabályzó kezelés előtt, vagy akár közben. Minél hamarabb, annál jobb. A mosolytervezés megvalósítása nagyban segíti az orthodontus kolléga munkáját és akár jelentősen le is rövidítheti a kezelés időtartamát. Feltétlenül köss össze bennünket, hogy hatékonyan tudjunk egyeztetni az esetedről. A kezelés közben is látogass meg félévente, hogy nyomon tudjam követni az előkezeléseket. Miután vége a fogszabályzásodnak, aktualizáljuk a kezelési tervünket és megvalósítjuk azt.
 • Már előre látom, hogy a fogszabályzó készülék eltávolítása után változtatni szeretnék a fogaimon. Mikor jelentkezzek konzultációra?​"
  Mindenképp a készülék eltávolítása és a kezelés befejezése előtt. Nagyon gyakori, hogy a fogszabályozás végső fázisában még van lehetőség megkönnyíteni vagy meggyorsítani a későbbi kezeléseket, de ehhez ismerni kell a tervezett fogpótlások jellegzetességeit.​
bottom of page