top of page

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Hogy alakul a rendelési idő? ​
  A rendelő hétfőtől péntekig 7.00 és 20.00 között van nyitva, ezen felül pedig szombati napokon kollégáimmal közösen ügyeleti ellátást is nyújtunk. Ezek a keretek biztosítják, hogy minden időbeosztás mellett találjunk alkalmas kezelési időpontokat.
 • Nekem csak néhány szuvas fogam van. Azokkal is jelentkezhetek?
  Igen, természetesen. Az esztétikai fogászati megközelítés nem jelenti, hogy nem fontos nekünk fogainak egészsége. Épp, hogy továbbmegyek ott, ahol sokan megállnak és perspektívát mutatok. Bár vannak olyan kezeléstípusok, amiket partner-kollégáimmal munkamegosztásban valósítunk meg és én személyesen nem végzek, jelentkezzen bátran. A "legrosszabb", ami történhet, hogy átesik egy alapos, teljes körű kivizsgáláson, tájékoztatom mindenről, ami fontos és utána készítjük el a szükséges fogtöméseket. De csak akkor, ha megbizonyosodtunk róla, hogy tényleg csak azokra van szükséged.
 • Milyen kezelések tudnak a rendelőben megvalósulni?
  Minden fogászati specializáció (pl. fogszabályozás, gyökérkezelés, szájsebészet) képviselője megtalálható a rendelőben, ezért szinte minden páciensünket teljes körű ellátásban tudunk részesíteni egy helyszínen. Ha mégis külső szakember bevonása szükséges, ellátunk az elérhetőségeivel és mi is felvesszük vele a kapcsolatot, hogy könnyű legyen az ügyintézés és ne kelljen szakmai információkat továbbítania laikusként. A leleteit is megosztjuk a kollégákkal, természetesen csak akkor, ha erre külön felhatalmazást kapunk.
 • Mi történik a második konzultáción?
  Közösen áttekintjük az első konzultáción készült fotókat és minden fogazattal kapcsolatos egészségügyi, funkcionális és esztétikai problémát megmutatok. Ezeknek a kiváltó okait és egyéb jellegzetességeit is ismertetem, egy laikus számára is érthető módon. Felvázolom a lehetséges megoldási lehetőségeket, azok előnyeit és hátrányait. Megmutatom a kezelési terv vázlatát, majd az Ön válaszainak függvényében kiválasztjuk azt a megoldást, ami a leginkább passzol az esetéhez. Megbeszéljük a költségeket, a kezelés időigényét és a kezdeti lépéseket is.
 • Mi történik az első konzultáción?
  Feltárjuk a fő panaszt és amennyiben aktív, fájdalmat vagy kellemetlenséget okozó állapotról van szó, ezt ott helyben kezeljük. Utána beszélgetünk személyes szempontjairól, céljairól, motivációiról. Fontos tudnom, hogy van-e valamilyen határideje a kezeléssorozatnak (pl. esküvő), vagy van-e bármilyen különös körülmény (pl. munkahely, nagy távolság), amire tekintettel kell lennem. Ezután esztétikai fotóanalízis és dokumentáció történik. Részletes szájvizsgálat után valamilyen képalkotó vizsgálattal (panoráma röntgen vagy CBCT) fejezzük be az első konzultációt. Így áll minden információ rendelkezésemre a sikeres tervezéshez.
 • Külföldön élek és dolgozom. Szeretnék a lehető legkevesebbet utazni a kezeléseimért. Mi erre a megoldás?
  Sok külföldön élő magyar páciensem van, akiknek különösen fontos az időhatékony kezelési ütemezés. Általában is, de az ilyen esetekben különösképpen tömbösítem a kezeléseket, így kevesebbszer, de hosszabb időre szükséges a rendelőben megjelennie a páciensnek. Akár külföldi kollégával is felveszem a kapcsolatot, ha egyszerűsíteni tudjuk a kezelések menetét a segítségével. Ha külföldről érkezik, erről fontos tudnom már az első konzultáció alkalmával, hogy ezt szem előtt tartva tudjam megtervezni a kezeléseket, kérem ezt mindenképp említse a kapcsolatfelvétel során!
 • Miért áll két lépésből a konzultáció?
  Ennek az az oka, hogy szakszerű, átfogó, kiterjedt vizsgálatot, diagnózist és kezelési tervet csak az összes információ birtokában tudok megvalósítani. Fontos összegezve látnom a leleteket és már a kezdetek kezdetén bevonni azokat a specialistákat (fogszabályozó szakorvos, endodontus, szájsebész, stb.), akik szerepet kaphatnak a problémák megoldása során. Így az az előnyös helyzet jön létre, hogy a második konzultáción felelősséggel, nagy pontossággal tudok válaszolni a legfontosabb kérdésekre.
 • Mi történik a két konzultációs alkalom közötti napokban?
  Feldolgozom és mentem az összes konzultációs anyagot. Átgondolom újra a személyes és szakmai szempontokat, elemzem a radiológiai felvételeket, majd ellátom információkkal a tervezésbe adott esetben bekapcsolódó szakkollégákat. Összeállítom a kezelési terv vázlatát és felkészülök arra, hogy részletesen és érthetően tudjam azt bemutatni a második konzultációs alkalommal.
 • Több kezelési opcióra is kiváncsi lennék. Van lehetőség többet is megtekinteni?
  Szinte minden esetre, minden problémára létezik 5-6 jó megoldás. Mindnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A kétlépéses konzultáció második alkalma során végigvesszük a kérdéses pontokat és segítek a döntéshozatalban. A megoldási javaslatokra kapott válaszok alapján legtöbbször 2-3 különböző kezelési terv-opció készül el. Ha kérdése van, vagy finomhangolna a kezelési terven, ez a lehetőség természetesen adott, akár további személyes konzultáció keretében is. A lényeg, hogy magabiztosan, bizalommal és felkészülten vágjunk bele a kezelésbe, bármilyen egyszerű vagy komplikált is legyen az.
 • Mennyibe kerül majd rendbehozni a fogaimat?
  Ezt a kérdést csak személyes, átfogó konzultáció alapján tudom megválaszolni. Még telefonos vagy szöveges leírás alapján sem felelősségteljes bármit is mondani. Kiterjedt diagnosztika szükséges ahhoz, hogy együtt megtaláljuk a számodra ideális megoldást. Ennek megtalálása után már át tudjuk tekinteni a költségeket is. Vizsgálat -» diagnózis -» kezelési terv -» kivitelezés. Ez a dolgok helyes sorrendje, ha jól működő, esztétikus és időtálló eredményt szeretnénk.
 • Mi történik a mosolypróba során?
  Újabb fotókat készítünk, hogy azonos hajviselettel és ruházattal tudjuk összehasonlítani a próbafogsor esztétikai hatását. Utána megvalósul a mosolypróba, vagyis tükörbe nézhet az új mosolyt bemutató próbafogsorral. Ebben az állapotban is készülnek fényképek. Utána a próbafogsort sajnos el kell távolítanunk, de pár perc alatt összegzem a legjobb fényképeket, amiket közösen megnézünk, összehasonlítunk a kiindulási állapottal. Átbeszéljük a kezelési tervvel kapcsolatos kérdéseket is. A konzultáció végén fixáljuk a kezeléssorozat következő lépését - lépéseit.
 • Mi a digitális mosolytervezés (Digital Smile Design = DSD)?
  A DSD egy olyan módszer, ami segít nekünk egészséges, szép mosolyt tervezni és létrehozni úgy, hogy az a legjobban passzoljon hozzád. Segítségével egy szájba helyezett próbafogsor segítségével tudjuk szemléltetni hogy milyen átalakulást várhatsz az általam ajánlott kezelésektől. Nagy előnye még ezeken kívül, hogy a tervezési folyamat bemutatásával nagyon jól érthetővé válik, hogy melyik módosítást miért javasoljuk a te esetedben, így tájékozottabban tudsz döntést hozni a kezelési tervvel kapcsolatban.
 • Van már fogszabályzó orvosom, de szükségem lesz más kezelésekre is. Mi a teendőm?"
  Keressen meg egy átfogó konzultációra már a fogszabályzó kezelés előtt, vagy akár közben. Minél hamarabb, annál jobb. A mosolytervezés megvalósítása nagyban segíti az orthodontus kolléga munkáját és akár jelentősen le is rövidítheti a kezelés időtartamát. Feltétlenül kössön össze bennünket, hogy hatékonyan tudjunk egyeztetni az esetéről. A kezelés közben is látogasson meg félévente, hogy nyomon tudjam követni az előkezeléseket. Miután vége a fogszabályzásnak, aktualizáljuk az előzetes kezelési tervünket és megvalósítjuk azt.
 • Már előre látom, hogy a fogszabályzó készülék eltávolítása után változtatni szeretnék a fogaimon. Mikor jelentkezzek konzultációra?​"
  Mindenképp a készülék eltávolítása és a kezelés befejezése előtt. Nagyon gyakori, hogy a fogszabályozás végső fázisában még van lehetőség megkönnyíteni vagy meggyorsítani a későbbi kezeléseket, de ehhez ismerni kell a tervezett későbbi fogpótlások jellegzetességeit.​
bottom of page